Lørdag D. 08. August 2020 22:48
Vi ses på Facebook!
Navigation
· Prinzmetal Variant Angina
· Kardiologiske Syndrom X
· Undersøgelser
· Behandlinger
· Skemaer

· Artikler
· Downloads
· Links
· Reklamer for siden
· Nyhedsbreve
· Banner
· Fotoalbum
· Debatforum

· Retningslinier
· Om denne side
· Driftsudgifter
· Donationer
· Kontakt siden
· FAQ/Hjælp
· Artikler af brugerne
· Søg
Nyeste artikler
· Kan du være i den 't...
· Koronararterie spasm...
· Kronisk syg, hvad er...
· Koronararterie spasm...
· Yngre kvinder undlad...
Sidste nye links
· Hvordan bruger du de...
  Sundhedsstyrelsen an...

· Covid-19 påvirker og...
  Tysk undersøgelse vi...

· An EAPCI Expert Cons...
  This consensus docum...

· Inflammation, non-en...
  Systemic inflammatio...

· Hjertepatienter spør...
  Hjertelinjen får løb...

· Prinzmetal Angina
  Vasospastic angina, ...

· Vaccination mod pneu...
  Pneumokokker er en g...

· Severe Coronary Arte...
  Severe coronary arte...

· Coronary Artery Spas...
  Coronary artery spas...

· SmitteStop
  Danmarks officielle ...

Seneste downloads
· Brochure 2020
· Sygepleje til patien...
· Nyhedsbrev December ...
· Oversigt over tidlig...
· Oversigt over tidlig...
Vi anbefaler:
· Foreningen Det Kardiologiske Syndrom X
· Hjerteforeningen
· Patientens Bog
Udenlandske sider
· Inoca International
· British Heart Foundation
· Irish Heart Foundation
· Deutsche Herzstiftung
· Australian Heart Foundation
· American Heart Association
Hovedside for artikler » Prinzmetal Variant Angina » Mental stress reducerer blodtilførslen til hjertet hos patienter med gen variation, viser undersøgelse
Mental stress reducerer blodtilførslen til hjertet hos patienter med gen variation, viser undersøgelse
ScienceDaily (den 18 april, 2008) - University of Florida forskere har identificeret en gen variation i hjertesygdomme hos patienter, der forekommer særligt sårbare over for de fysiske virkninger af psykiske stress - til det punkt, hvor blodtilførslen til hjertet er stærkt reduceret.

"Søgen efter tilstedeværelse af dette gen kan være en måde til bedre at identificere patienter, der befinder sig på en øget risiko for fænomenet," udtaler David S. Sheps, MD, professor og associerede formanden for hjerte-kar-medicin på UF's College of Medicine og Malcolm Randall Veterans Affairs Medical Center.

Dem med denne gen variation har en tre gange større sandsynlighed for at opleve farlige fald i blodtilførslen til hjertet – en tilstand, lægerne kalder iskæmi - end hjertepatienter uden gen variationen. Iskæmi øger chancen for disse patienter vil få et hjertetilfælde, hjerterytme forstyrrelser eller pludselig død, UF forskere rapport i april 14 udstedelse af Archives of Internal Medicine.

"Der er ingen tvivl om, at i visse befolkningsgrupper, det er forbundet med dårligere prognose end hos patienter, der ikke har psykiske stress-induceret iskæmi i form af overordnede uønskede hændelser og også dødeligheden," udtaler Sheps. "Og det er blevet tydeligt, at det er langt mere udbredt, end vi oprindeligt troede. Hovedparten af de undersøgelser, der er publiceret til dato har involveret grupper af patienter, der havde koronar sygdom og positiv øvelse stress test. Men for nylig har vi og andre efterforskere vist at en meget bredere gruppe af patienter, også er udsat for psykisk stress iskæmi. "

Tidligere undersøgelser har vist, at så mange som to tredjedele af patienter med koronararteriesygdom der oplever belastnings-relaterede fald i blodtilførslen til hjertet reagere på samme måde som psykisk stress. Disse anfald giver ofte ingen symptomer på brystsmerter, og de er sjældent påvises på et standard elektrokardiogram. Men tidligere UF forskning har vist, at disse patienter har en tredobbelt større risiko for at dø - en så stor risikofaktor som kan sammenlignes med cigaretrygning eller højt kolesterol. Andre undersøgelser har knyttet stress oplevet efter masse katastrofer eller naturkatastrofer sammen med en stigning i hjerteanfald og pludselig død.

Psykisk stress kan gøre hjerte mere tilbøjelige til at udvikle hjerterytme-forstyrrelser eller elektrisk ustabilitet og gøre blodet mere tilbøjelige til at koagulere og danne for eksempel blodpropper. Stress er med til at øge hjertefrekvensen og hurtigt stigende blodtryk, øget hjertet behov for oxygen rigt blod, udtaler Sheps. På trods af dette bliver mindre ilt er leveret, delvis fordi koronar arterierne snøre sammen, hvilket hæmmer blodgennemstrømningen. Lægerne er bekymret for, at denne reaktion på stress i laboratoriet er simpelthen et øjebliksbillede af, hvordan patienterne reagerer på stress i daglig dagen.

Der anslås at 10 procent af alle patienter med hjertesygdom oplever påviselige psykiske stress-induceret fald i blodtilførslen til hjertet. I nogle undergrupper af patienter fænomenet kan være endnu mere fremherskende, der omfatter op til 40 procent af disse patienter.

UF forskere undersøgte 148 patienter med koronararteriesygdom der i gennemsnit var omkring 65 år gammel. Deltagerne blev bedt om at udføre en offentlig taler test, som kan fremkalde stress. Billeder blev taget af blodtilførslen til hjertet i hvile og under talen. Blodprøver også blev indsamlet og analyseret for fem fælles gen variationer.

Omkring en fjerdedel af patienterne oplevede psykiske stress-induceret nedsat blodgennemstrømning til hjertet, og omkring to tredjedele af dem havde en særlig variant af adrenerge beta-1 receptor genotype, der var forbundet med en tre gange så stor risiko for dette fænomen , udtaler Mustafa Hassan, MD, undersøgelsens førende forfatter og en Forskningsstipendiat i UF's opdeling af hjerte-kar-medicin Denne receptor hjælper typisk kroppen med at reagerer på stress ved at regulere blodtryk og puls, men en fælles variabilitet i sin gen kan gøre nogle patienter mere sårbare over for virkningerne af psykisk stress.

Hvorfor psykiske belastninger begrænser blodgennemstrømning hos nogle patienter, også når udøvelsen ikke at have samme virkning? Virkningerne af psykiske belastninger kan primært påvirke hjertet's mindre kar, der forårsager dem til krampe og midlertidigt begrænse blodgennemstrømning, spekulere Sheps på. I modsætning hertil har motion en tendens til at påvirke hjertet blod forsyning gennem forskellige mekanismer.

"Vi skal koncentrere vores forskning på to områder," udtaler han. "Den ene er bedre identifikation af patienter, der er tilbøjelige til at have dette problem, og to er at være på udkig efter effektive behandlinger, når vi ved, at de har det. Vi har brug for at vide, om vi kan vende dette fænomen. Vi går i gang med undersøgelser af behandlingen i den nærmeste fremtid."

UF forskere er jagt for andre genetiske typer, der kan identificere andre patienter med øget risiko, tilføjer han.

"En af fordelene ved at opdage den slags ting er, at vi måske i fremtiden kan være mere specifik omkring hvilken form for behandling der kan fungere bedre hos visse patienter, afhængig af deres genetiske sammensætning," udtaler Sheps. "Det er en af de vigtige ting der sker i mange områder af medicinen. Der er mange sygdomme, der allerede har vist sig at reagerer forskelligt på forskellige former for behandling baseret på genetiske forskelle."

Undersøgelsen blev finansieret af Den Nationale hjerte, lunge og blod Institut og også blev støttet af Department of Veterans Affairs Medical Center og UF colleges Farmaceutiske og Tandpleje.
_______________________________________________________________________________
Tilpasset fra materialer leveret af University of Florida, via EurekAlert! En tjeneste af AAAS.


Orginale title: Mental Stress Reduces Blood Flow To The Heart In Patients With Gene Variation, Study Shows
Artikel fra Science Daily fra d. 18 april 2008.
Oversat til dansk af G. D. Larsen Maj 2008

Social deling: Delicious Facebook Google Live Reddit StumbleUpon Tweet dette Yahoo Favoritter
Facebook Like:


#1 | Anonym Bruger d. 02. juni 2008 10:03
Hej Gitte

Tak for oversætelsen. Stort arbejde. Tup
Jeg tror jeg tager org.artiklen med til min kardiolog engang. Jeg tror vi er inde på noget meget essentielt her.Cool

Mange hilsner
Susanne
#2 | lillespir d. 11. august 2008 16:53
Tak for oversættelsen, Jeg tror som Susanne at jeg skal have et kopi med til lægen.
Jeg kan godt få kramper ved fysisk hårdt arbejde, men det sker oftere ved stresspåvirkning.Shock
Knus herfra
Rita
Du skal logge ind for at kommentere.
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge indeller oprette dig som bruger for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.
Translate this page
Log ind
Brugernavn

KodeordEr du endnu ikke registreret bruger?
Klik her for at oprette dig.

Har du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Besøgende
· Gæster online: 2

· Brugere online: 0

· Antal brugere: 196
· Nyeste bruger: Lindag
Fødselsdage i dag
kasdan
Replikboks
Du skal være logget ind for at skrive en replik.

29. maj 2020 10:33
Jeg ønsker jer alle en god pinse.

08. april 2020 21:58
I ønskes alle en God Påske Easter04

10. marts 2020 13:06
Det er skam så lidt Anni Tup

04. marts 2020 15:49
nyder at få besked hver gang der er nyt herinde. Tak Gitte

29. februar 2020 22:12
Tup

28. februar 2020 23:32
Ikke mere end alle andre danskere https://hjertefore
ningen.dk/2020/02/
coronavirus-samme-
forholdsregler-for
-hjertepatienter-s
om-for-andre-dansk
ere/

Siden dannet på: 0.04 sekunder 6,656,274 Unikke besøg